Jonas Forsman

Jonas Forsman

De nieuwkomer bij de Zweedse fabrikant Blå Station: Jonas Forsman.

In mei 2005 studeerde Jonas Forsman af aan de Chalmers Technical School in Göteborg, Zweden in de belangrijkste ontwerp- en productontwikkeling. Hij behaalde een Master of Science in Industrial Design Engineering.

De jonge ontwerper is het gezicht achter Blå Station's tafelchip die hij als laatste project voor zijn afstuderen heeft gemaakt.

Forman's projecten claimen innovatief te zijn, maar tegelijkertijd ook eenvoudig te realiseren. Creatief en eenvoudig. Het realiseren van dergelijke doelen is echter altijd een lange weg te gaan, maar door de combinatie van intensief werk, de kennis over techniek, materiaal en methoden, opvattingen en menselijke eisen, komt Forsman meestal uit op een realiseerbare oplossing.

De tafelclip is de eerste van Forsman's creaties die uiteindelijk in productie wordt genomen, maar meerdere malen kreeg hij de kans om zijn talent te tonen. Voor het project "Wijn in een blikje" ontwierp hij een elegant blikje van aluminium dat werd bekroond met de "Swedish Aluminium Packing Design Award". Meer producten die hij ontwierp zijn een vulkanische gasemissiemeter, een telefoonheadset of de demontabele stoel Hopper die een eenvoudige opslag mogelijk maakt. Die producten wachten nog steeds op een fabrikant, maar men kan er zeker van zijn dat Jonas Forsman zich in de toekomst zal vestigen als een succesvolle en innovatieve ontwerper.

Website van Jonas Forsman


Merken