• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Felix Severin Mack


Felix Severin Mack

Felix Severin Mack is grafisch-, interieur- en productontwerper. Eigenlijk is Felix Severin Mack een soort fantoom, omdat hij voor zijn klanten als eigenaar en chef-designer van het merk fraumaier.com onbekend blijft.

Hij laat zijn hond "Frau Maier" de boventoon voeren als het gaat om het op de markt brengen van zijn meubels en lampen, ook zijn bedrijf in Esslingen draagt die naam. Zo presenteert Mack ook zijn Terrier op zijn professionele kaart als "Personal Assistant".

Waarom verbergt de ontwerper Felix Severin Mack zich op de achtergrond? Omdat hij afstand doet van de verkanting van design. Hij gelooft niet dat zijn producten meer waard zijn als zijn naam ernaast staat. "De dingen zijn goed of slecht, niet afhankelijk van de maker", zegt Mack. Namen voor het assortiment van "frauMaier" komen uit deze positie naar voren - meestal bij toeval. De plafondlamp Andy is vernoemd naar een vriend, de sidetable Boy wordt zo genoemd omdat zulke roll-tabellen in de Engelse kappers "Boy" worden genoemd.


Merken