• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Pierre Pauline


Pierre Pauline

Buitengewoon, frans ontwerp

Pierre Paulin, geboren in 1927, studeerde aan de Ecole Comondo in zijn geboortestad Parijs en kwam in de jaren vijftig van de vorige eeuw voor het eerst in de ontwerpfase. Hij maakte al snel naam op het toneel met zijn iconische, vernieuwende ontwerpen, die de geest van de maatschappelijke veranderingen van die tijd op een bijzondere manier tot uitdrukking brachten.

Kenmerkend voor Paulin's ontwerpen uit die tijd waren zijn stoelen en fauteuils bekleed met elastische stof in ronde vormen en felle kleuren. Eigenlijk waren de bekledingsstoffen bedoeld voor zwempakken.

In de jaren zeventig gaf de toenmalige Franse president Georges Pompidou hem de opdracht om enkele kamers van het Eysée te herontwerpen om op zijn eigen manier moderniteit in de ambtswoning te brengen. In dezelfde jaren was hij ook betrokken bij de herinrichting van de Denonvleugel van het Louvre.

Paulin stierf in juni 2009 na een 60-jarige carrière waarin hij een van de belangrijkste ontwerpers van de 20. Eeuw werd. Zijn werken waren en zijn te zien in gerenommeerde musea en tentoonstellingen over de hele wereld. Paulin-meubels zijn bijvoorbeeld te vinden in de collecties van het MoMA in New York en het Victoria and Albert Museum in Londen.

Paulin deed zijn laatste werken voor zijn dood voor de Italiaanse fabrikant Magis, waaronder de herbewerking van zijn rekkensysteem Elysée, dat tot dan toe alleen in het Franse presidentiële paleis was gevonden.

Website van Pierre Pauline


Merken