• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Maria Christina Hamel


Maria Christina Hamel

Maria Christina Hamel is een globetrotter: geboren in New Delhi in 1958, bracht ze haar jeugd door in Thailand en Oostenrijk. In 1973 verhuisde ze met haar gezin naar Milaan, waar ze aan een Duitse middelbare school studeerde voordat ze naar de Politecnico di Milano verhuisde.

Na haar studie begon Maria Christina Hamel's ontwerpcarrière met een samenwerking met Ugo la Pietra en later met Ambrose Rossari. Van 1981 tot 1991 werkte Hamel met designicoon Alessandro Mendini aan vele projecten, waaronder enkele voor Alessi. Hamel heeft ook lesgegeven aan vele universiteiten, waaronder gerenommeerde instituten in India, Frankrijk, Oostenrijk en Italië.

De ontwerpster Maria Christina Hamel is altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, meestal met haar favoriete materiaal, keramiek. De werken van Hamel lopen vaak over de dunne lijn tussen design en kunst, waardoor ze in de collecties van veel musea zijn opgenomen.

Als een soort bijbaantje adviseert Maria Christina Hamel bedrijven over hun corporate design en ontwerpt hun websites, winkels en tentoonstellingen. Naast ontwerpen voor Koziol heeft Hamel ook gewerkt voor bekende merken als Alessi, Swarovski en Tissot.

Website van Maria Christina Hamel


Merken