• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Prospero Rasulo


Prospero Rasulo - Ontwerper

Prospero Rasulo werd in 1953. Geboren in Stigliano di Matera. Na zijn afstuderen aan de Milanese Academie voor Schone Kunsten richtte hij in 1987 een atelier op in dezelfde stad. Hij schilderde, beeldhouwde en maakte decorontwerpen.

De ontwerper en kunstenaar werkten samen met Studio Alchimia en Alessandro Mendini en namen deel aan de projecten "Redesign" en "Banal Object". In dezelfde periode maakte hij voor Studio Occhiomagico video-, foto- en tentoonstellingsdecorsets. In 1979 nam hij deel aan de Milan Triennale; in 1980 nam hij deel aan "Banal Design" op het Linz Forum, terwijl hij in 1982 bij "Unexpected Consequences" in Prato was.

Van 1986 tot 1988 organiseerde hij "Sexy Design", "Sexy Mental", "The Imprudent Image" en "Living with Art. In 1987 richtte hij het atelier Oxido op, een galerie voor design, kunst en architectuur. Naast het ontwerpen voor producenten maakt Rasulo sculpturen, objecten en unieke stukken die worden aangeboden door diverse kunst- en designgalerijen. Hij maakt ook sieraden voor Argentovivo, waarbij hij zijn originaliteit omzet in ornamenten. Prospero Rasulo werkt sinds 199 jaar voor Zanotta.4.


Merken