• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ron Arad


Ron Arad - Foto: Larry Dunstan

Ron Arad werd geboren in 1951 in Tel Aviv. Na zijn studie aan de Art Academy in Jeruzalem verhuisde hij in 1973 naar Londen, waar hij tot 1974 studeerde aan de Architectural Association bij Peter Cool en Bernhard Tschumi als docent.

In 1981 richtte Arad samen met Caroline Thormann het bedrijf "One Off Ltd." op in Convent Garden, Londen. Hij was voor het eerst succesvol met de Rover Chair, de Well-Tempered Chair en de armstoel Big Easy. In 1989 verhuisde "One Off Ltd." naar Chalk Farm en Arad richtte de Ron Arad Associates op als architectuur- en ontwerpbureau dat in 1993. Werd geïntegreerd in de "One Off Ltd.". Een jaar later werden de Ron Arad Associates goed gevestigd in Como, waardoor de productie van het meubilair werd verplaatst naar Italië. Sinds 1994 werkt Ron Arad ook als docent meubel- en productontwerp aan het Royal College of Art in Londen.

Als archtecit creëerde Arad onder andere de New Tel Aviv Opera en een Showroom voor de Italiaanse autofabrikant Maserati in Modena. Verschillende van zijn talrijke meubels en productontwerpen voor gerenommeerde bedrijven, zoals Vitra, Moroso, Driade, Cappelini, Fiam of Magis werden echte designklassiekers. Arad's producten en vooral zijn vroege werk worden gekenmerkt door de typische expressieve rondingen en een avant-gardistisch experimenteerplezier. Zijn bekendste object, de boekenplank "Bookworm" voor Kartell (1194) stelde de norm en was naar verluidt de eerste plank zonder hoeken. Tegenwoordig is Ron Arad een van de meest succesvolle en beroemde internationale ontwerpers, wiens werk is bekroond met talrijke belangrijke designprijzen en wordt tentoongesteld in musea en galeries zoals het Centre Georges Pompidou in Parijs, het Metropolitan Museum of Art in New York en in de Moderne Pinakothek in München.

Website van Ron Arad


Merken