• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Isamu Noguchi


Isamu Noguchi

Isamu Noguchi werd geboren in Los Angeles, de onwettige zoon van Yone Noguchi, een Japanse dichter die in de Verenigde Staten veel lof oogstte, en Leonie Gilmour, een Amerikaanse schrijver die veel van zijn werk bewerkte.

Hij studeerde aan de Columbia University en Leonardo da Vinci Art School. Hierna opende hij zijn eigen atelier en in 1927 kreeg hij een Guggenheim-beurs. Later werd hij Constantin Brancusi assistent in Parijs en had zijn eerste tentoonstelling in New York. Hij studeerde penseeltekenen in China en werkte met klei aan Jinmatsu Uno in Japan. Hij weerspiegelt zijn leven en werk in al die verschillende culturen in al zijn creatieve werken.

Isamu Noguchi zou een universeel talent zijn en is naast sculpturen, landschappen, meubels, lampen, interieurs, ook openbare plaatsen en tuinen ontworpen. Zijn beeldhouwstijl is een organische stijl en beïnvloedt het ontwerp van de jaren vijftig. Zijn vader, Yone Noguchi, is Japans en zijn poëzie staat bekend als de vertaling van het Oosten voor het Westen. In zijn aanvraag voor de Guggenheim Scholarship schrijft hij: ''Ik wil hetzelfde doen met de beeldende kunst''. Isamu Noguchi overleed in 1988 in New York.


Merken