• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Poul M. Volther


Poul M. Volther

Poul Volther behoorde tot een generatie van ontwerpers, die nog steeds een ambachtelijke achtergrond bezat, hij passeerde in 2001.. Het vermogen van handgemaakte ontwerpen is duidelijk zichtbaar in de ontwerpen van de Deens.

Poul M. Volther werd geboren in 1923.. Na een stage als timmerman studeerde hij architectuur in Kopenhagen. Dit verleden heeft hem ertoe gebracht het functionalisme als hoofddoel te stellen, net als vele andere Scandinavische ontwerpers. Trends in de mode waren niet interessant voor de Denen - hij was overtuigd door de kwaliteit van het eenvoudige ontwerp en de hoge kwaliteit van het materiaal. Zo creëerde hij tijdloze meubels, die tot op de dag van vandaag beroemd zijn.

Omdat Volther overtuigd was van de eenvoud als noodzaak voor een goed ontwerp, waren veel van zijn meubels betaalbaar door slimme constructie- en productiemaatregelen. Dit is de reden waarom talloze woningen, hotels en openbare gebouwen zijn uitgerust met Volther meubilair, vooral in Scandinavië.

Zijn consequente en overtuigende ontwerpfilosofie zorgde ervoor dat Volther hoogleraar werd aan de Deense Kunstuniversiteit in Kopenhagen, waar hij eerder studeerde. Hier beïnvloedde hij merkbaar de volgende generatie Deense ontwerpers.


Merken