• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Bjarke Ingels


Bjarke Ingels

Deense architect

Bjarke Ingels is een Deense architect, geboren in Kopenhagen in 1974.. Na zijn afstuderen in 1998 aan de Kongelige Danske Kunstakademiets Arkitektskole in Kopenhagen en aan de Escola Tècnica Superior d'Arquitectura in Barcelona, werkte hij tot 200 jaar in het Office for Metropolitan Architecture voor Rem Koolhaas in Rotterdam.1.

In hetzelfde jaar richtte Bjarke Ingels samen met de Belg Julien de Smedt het architectenbureau PLOT in Kopenhagen op. Beiden waren in staat om successen te vieren met hun ontwerpen en zijn verantwoordelijk voor opmerkelijke gebouwen.

Ondanks hun succesvolle samenwerking hebben de twee bedrijven zich van elkaar gescheiden en hebben ze hun eigen kantoren opgericht in 2006. Bjarke Ingels is eigenaar van de Bjarke Ingels Groep en werkt nog steeds aan grote projecten. Zijn ontwerpen omvatten onder andere het Deense nationale museum voor scheepvaart in Helsingør of het VIA57 WEST woongebouw in Manhattan.

Zijn ontwerpen spreken een duidelijke taal. Met pragmatische ideeën en een speelse uitvoering creëert Ingels bijzondere ontwerpen die indruk maken.

Website van Bjarke Ingels


Merken