• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Børge Mogensen


Børge Mogensen

Meubilair voor de mensen

Børge Mogensen (1914-1972) was een van de meest invloedrijke Deense ontwerpers van de 20e eeuw en ontwerper voor de fabrikant Fredericia van 1955 tot zijn dood. Mogensen heeft het zijn levensmissie gemaakt om meubels te ontwerpen die niet alleen praktisch en mooi zijn, maar op een eenvoudige manier de mensen dienen en hun dagelijks leven vergemakkelijken.

Zijn meubels moesten een gevoel van rust creëren en door hun ingetogen uitstraling de mensen aanzetten tot een eenvoudig maar gelukkig leven. Tot op de dag van vandaag staat hij bekend om zijn meesterlijke gevoel voor materialen en proporties en om zijn vermogen om onderscheidende en mooie meubels te creëren, waardoor een eenvoudige horizontale lijn tot iets bijzonders wordt. Hij probeerde altijd esthetisch heldere meubels te maken die gemakkelijk te produceren waren.

Al tijdens zijn leven zette hij met zijn ontwerpen en tentoonstellingen in de Deense en internationale designwereld signalen af, bijvoorbeeld in 1948 in het MoMA. Hij kenmerkte het uiterlijk van de Deense stijl en ontving talrijke onderscheidingen voor zijn buitengewone talent. Na zijn dood leeft hij voort in de meubels van de Deense fabrikant Fredericia, nog steeds klassiekers van Deens design.


Merken