• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Jozeph Forakis


Jozeph Forakis

Jozeph Forakis is een Amerikaanse ontwerper met Griekse afkomst. Hij werd geboren in New York City en behaalde zijn bachelor in industrieel ontwerp aan de Rhode Island School of Design en zijn Master aan de Domus Academy in Milaan.

De werken van Jozeph Forakis worden gekenmerkt door innovatieve toepassingen van materialen en technieken. Forakis is de zoon van twee professionele kunstenaars. Dit verklaart zijn culturele wortels in zijn ontwerpen: hij deed al vroeg ervaring op als decor- en lichtontwerper in New York.

In 1993 richtte Jozeph Forakis zijn eigen kantoor op in Milaan. Vanaf hier werkte hij al snel als ontwerper voor meubels, accessoires en elektrische apparaten voor fabrikanten als Foscarini, Magis, Philips, Swatch en Swarowsky.

Van 1993-1997 werkte Forakis bovendien samen met het Domus Academy Research Center in Milaan, dat zich bezighoudt met het onderzoek op het gebied van ontwerp en ontwikkeling. Van 1999 tot 2002 was Forakis toen Europees Design Director voor Motorola. Daar was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuw ontwerp en ontwikkelde hij strategieën, producten en concepten.

De ontwerpen van Jozeph Forakis zijn veelvuldig bekroond en zijn opgenomen in de collecties van de belangrijkste designmusea over de hele wereld en in een veelheid aan designboeken. In 2003 wijdde de Italiaanse Design Association (ADI) een eigen expositie aan Forakis.

Website van Jozeph Forakis


Merken