• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Büro für Formulier


Constantin Wortmann

Kort na het afronden van hun studie industrieel ontwerp richtten Benjamin Hopf en Constantin Wortmann in 199 de Büro für Form in München op.8.

Sindsdien zijn ze voortdurend op zoek gegaan naar de "poëzie van de vorm" met een mix van organische en geometrische lijnen.

Hun ontwerpen tonen een element van humor en streven naar een moderne stijl. Een van de speciale aandachtspunten van de ontwerpstudio is het ontwerpen van meubels, lampen en accessoires, hoewel Büro für Form ook industriële producten ontwerpt. Het duo uit München heeft talrijke prijzen in ontvangst kunnen nemen (waaronder Form Design Award 2003, Design Plus Award 2004 en iF Design Award 2005). Alexander Aczél trad in 2001 toe tot Büro bont Form als "Head of Graphic Design".

In 2007 verliet Benjamin Hopf na negen succesvolle jaren Büro für Form en richtte zijn eigen ontwerpstudio op in München. Constantin Wortmann is sindsdien verantwoordelijk voor het ontwerp van de producten. Alle producten van Büro für Form die tussen 1998 en 2006 zijn ontwikkeld, zijn tot stand gekomen in samenwerking met beide ontwerpers. De Duitse ontwerper Constantin Wortmann speelt graag met de perceptie van de kijker. Hij studeerde design in Hamburg en München en beschouwt de lichtontwerper Ingo Maurer, voor wie hij als student stage liep, nog steeds als een van zijn invloeden en rolmodellen.In 2007 verliet Benjamin Hopf het bedrijf en ging zijn eigen weg. Sinds 1999 heeft hij ook een succesvolle samenwerking met next, onder leiding van Thomas Schulte, en tot op de dag van vandaag begeleidt en ontwerpt hij nog steeds diverse verlichtings- en kunstprojecten.In mijn ontwerpen combineer ik vaak organische vormen met geordende geometrie. Op het eerste gezicht lijkt het erg wild, gebogen en bijna chaotisch, en als je beter kijkt zie je de geometrie van de ontwerpen.

Website van Büro für Formulier


Merken