• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Erik Hansen


Erik Hansen

Uitvinder van de wandlamp met accordeonarm

Erik Hansen werd in 1916 in Denemarken geboren en was hoofdingenieur van de verlichtingsfabrikant Le Klint. Voor het Deense bedrijf ontwierp Hansen de iconische SAX 1952 lamp. Net als bij een accordeon kan de lamp worden uitgetrokken en weer naar binnen worden geschoven, afhankelijk van waar het licht nodig is. De Deense ontwerper had het idee om het licht te verlichten bij het zoeken naar een lamp voor de slaapkamer. Hij en zijn vrouw konden eenvoudigweg niet de juiste leeslamp voor het nachtkastje vinden en dus bouwde hij zelf zijn perfecte licht.

Vandaag de dag is het licht beschikbaar in de meest verschillende versies. De lampenkap kan boven of onder de telescopische arm worden gemonteerd, de arm is verkrijgbaar in verschillende lengtes en ook het hout van de arm, de vorm van de lampenkap en de kleur zijn variabel en vrij combineerbaar.

Sinds 2011 kan het licht, naast de originele kap van Hansen, ook worden uitgerust met de Snowdrop Lampenkap die speciaal is ontworpen door Harrit Sørensen + Samson voor Le Klint.


Merken