• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Jerszy Seymour


Jerszy Seymour

Geboren in Berlijn in 1968, Canadees. Jerszy Seymour groeide op in Londen, waar hij techniek studeerde aan de South Bank Polytechnic 1987-1990 en industrieel ontwerp aan het Royal College of Art 1991-1990.3.

Tijdens zijn verblijf in Milaan begon hij zijn eigen experimentele projecten zoals 'House in a Box' in 2002, 'Scum' in 2003 - en het kledingconcept 'Tape' in 2003.. Deze en andere lopende experimentele en conceptuele projecten vormen de kern van zijn werk. Daarnaast heeft hij ook ontworpen voor bedrijven als Magis, Vitra, Kreo, Moulinex, SFR en IDEE.

Zijn werk is tentoongesteld in het Design Museum in Londen, het Vitra Design Museum in Basel en Berlijn, het Palais De Tokyo in Parijs en Gallery Kreo in Parijs. Zijn werk bevindt zich in de permanente collecties van het Museum of Modern Art, New York, het 'Fonds National de Art Contemporain' Frankrijk en het 'Musee d´Art Grand-Duc Jean´ Luxemburg. In 2005 was hij eregast bij Design Brussels waar hij de Brussels Brain-installatie creëerde. In 2007 maakte het project Living Systems deel uit van de tentoonstelling "My Home" in het Vitra Design Museum in Weil am Rhein. In 2008 realiseerde hij de installatie "First Supper" voor het MAK in Wenen.

Hij gaf les aan het Royal College of Art in Londen, de Domus Academy in Milaan, de ECAL in Lausanne, de HfG in Karlsruhe en de Vitra Design Workshops in Frankrijk. Momenteel heeft hij een gastprofessoraat aan de HBK Saar.

In 2004 keerde Jerszy terug naar Berlijn, waar hij momenteel werkt en woont.


Merken