• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Sir Kenneth Grange


Sir Kenneth Grange

Uitstekend Brits ontwerp voor het dagelijks leven

Design director van Anglepoise sinds 2003, Sir Kenneth Grange, begon zijn carrière als technisch illustrator terwijl hij in nationale dienst was. Vervolgens maakte hij zijn reputatie als industrieel productontwerper en richtte hij in samenwerking met vier partners Pentagram op, nu een internationale designpraktijk met kantoren in de VS, Duitsland en Londen.

Grange's opmerkelijke werk beslaat een halve eeuw en zijn op de gebruiker gerichte, vaak typisch Britse ontwerpen hebben voor velen de parameters van het dagelijks leven mede vorm gegeven. Niet alleen alledaagse huishoudmerken als Kenwood, Parker, Kodak - en natuurlijk Anglepoise - hebben de Kenneth Grange-behandeling gekregen, maar ook de InterCity 125-trein, de regionale Royal Mail-postbus en de nieuwste London BlackTaxi.

Naast talrijke prijzen, onderscheidingen en eretitels werd hij in 1984 benoemd tot commandant van het Britse Rijk en werd hij door koningin Elizabeth II geridderd voor zijn uitstekende werk in Britse vormgeving in 2013.

Website van Sir Kenneth Grange


Merken