• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Paul Rowan


Paul Rowan

Mede-oprichter van Umbra

Paul Rowan is een Canadese ontwerper die in 1974 afstudeerde in grafische vormgeving aan het George Brown College. Na zijn afstuderen werkte hij in 's werelds eerste bedrijf voor digitale typografie in Ottawa. Terwijl hij op zoek was naar geschikte meubels voor zijn eigen plek, raakte hij gefrustreerd door de selectie en besloot hij een actieve ontwerper te worden om zijn eigen raamdecoratie te ontwerpen. Kort daarna richtte Rowan samen met een vriendin het bedrijf Umbra op en ontwerpt al meer dan 30 jaar doelgerichte, intelligent ontworpen producten voor Umbra.

"We maken producten die we leuk vinden - niet marktgedreven maar marktbewust. We zijn altijd op zoek naar nieuwe materialen en technologieën. We besteden veel aandacht aan het begrijpen van mensen en hun relatie met de voorwerpen die ze thuis gebruiken. Het creëren van producten die beantwoorden aan hun gebruiksbehoeften en voldoen aan hun esthetische verlangens is onze definitie van goed design", zegt Rowan.

Met deze filosofie heeft hij talloze succesvolle ontwerpen gemaakt en diverse interne en externe ontwerpteams geleid. Zijn visionaire leiderschap in combinatie met een zeer creatief ontwerpteam maakte het voor Umbra mogelijk om een productieve stroom van nieuwe producten te realiseren.

Rowan is al beloond met talrijke prijzen en onderscheidingen voor zijn werk. In 1998 ontving Paul Rowan de Best Design Strategy Award. Naast het promoten van talrijke onderwijsinstellingen werd hij in 1999 door de New York Accent on Design Show geëerd met de Best Collection Award en is hij sinds 2000 voorzitter van de Advisory Board van de Design School van George Brown College. In 1999 ontwierp Paul Rowans de U+Mesh bin, die is toegevoegd aan de permanente collectie van het San Francisco Museum of Modern Art. Vanaf 2006 zit Paul in de Raad van Bestuur van de Design Exchange in Toronto, Canada. In 2010 werd Paul als visionair opgenomen in de Canadese Marketing Hall of Legends. In 2014 is Paul benoemd tot bestuurslid van de International Housewares Association.

Website van Paul Rowan


Merken