• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Raffaele Celentano


Raffaele Celentano

Raffaele Celentano werd geboren in 1962 in Sorrento. Het is in diezelfde stad dat hij zijn eerste foto's maakte die hem naar een carrière als professioneel fotograaf zullen leiden. Na het afronden van zijn postuniversitair werk in literatuur en filosofie in Napels, begon hij te werken als leraar.

In 1986 verhuisde hij naar München en doceerde hij Italiaanse taalkunde. Alleen tijdens zijn vrije tijd neemt hij deel aan de geneugten van zijn camera, die hij vanaf 1991 niet meer opzij zal zetten. Hier is de levensveranderende katalysator een fotowedstrijd waarin hij de eerste prijs in de wacht sleepte, waarmee hij de carrière begon die hij voorbestemd was om na te streven.

In de jaren daarna werd Azië zijn favoriete schietterrein. De foto's werden op grote schaal gepubliceerd in gerenommeerde internationale tijdschriften. Fotojournalistiek en reisfotografiebureau Laif nodigde hem in 1988 uit om zich bij hun team aan te sluiten en beleefde een groot succes met zijn foto's, die uiteindelijk de hoogst gepubliceerde foto's in het bureau werden.

Zijn werk zou onder meer gezocht worden door uitgevers van boeken, reclamebureaus en bekende tijdschriften zoals Merian, Abenteuer und Reisen, Geo France, ADAC Magazine, Spiegel Special, La Republica delle Donne, Italiaanse Vogue, enz.

Raffaele gebruikt uitsluitend 35mm camera's en snelle zwart-wit films. Hij gelooft in het componeren van zijn foto's in de zoeker en niet in de donkere kamer. Om dit ideaal te respecteren, zijn de meeste van zijn werken in groot formaat gedrukt en zijn ze niet onderworpen aan verdere manipulaties. Daarom dringt hij erop aan dat zijn prenten niet worden bijgesneden en een klein deel van het niet-belichte negatief om het beeld heen bevatten, wat resulteert in een dunne zwarte rand.

Sinds 2004 geeft hij fotografie workshops in Italië waar hij zijn methoden en technieken deelt. De opening van zijn galerie in München in 2006 (zijn geadopteerde woonplaats), tijdens de explosie van de digitale fotografie, stelt de fotograaf in staat om dicht bij zijn publiek en trouw aan zijn filosofie te blijven.

Raffaele Celentano werkte ook in product-design en hij ontwierp de Campari Light Pendant Lamp voor de fabrikant Ingo Maurer.

Website van Raffaele Celentano


Merken