• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Kasper Salto


Kasper Salto

Kasper Salto - de ontwerper van de Ice Series - werd opgeleid als meubelmaker bij Jørgen Wolff. Hij studeerde in 1994 af als ontwerper aan de Deense Designschool.

Tijdens zijn studie heeft Salto een term doorgebracht in het Art Center in Zwitserland.

Van 1996-1997 gaf Salto Lezing aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Kopenhagen en werd ook benoemd tot lid van S.E. (The Cabinetmakers' Autumn Exhibition). In 1997 werd Kasper Salto een tentoonstellend architect voor S.E. in het Museum of Applied Art in Kopenhagen.

In het werk van Kasper Salto wordt de Deense traditie van meubeldesign voortgezet in een uitgebalanceerde combinatie met internationaal industrieel design. Salto's belangrijkste inspiratiebron is de superieure manier van ontwerpen en kleuren van de natuur.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Kasper Salto al verschillende designprijzen voor zijn werk ontvangen. De laatste tijd ontving Salto de Deense Knud V. Engelhardt's memorial award 2005.

Kasper Salto heeft de Ice serie ontworpen met tafels, zijstoelen, twee verschillende barstoelen en Little Friend - een nieuwe kleine tafel, bijvoorbeeld voor de laptop.

Website van Kasper Salto


Merken