• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Michael Rösing


Michael Rösing

Michael Rösing is niet alleen ontwerper, maar ook manager en oprichter van de bedrijven Radius Design en Absolut Lighting. De creatieve ideeën van Rösing komen in beide bedrijven terecht.

Michael Rösing, geboren in 1962, was altijd al geïnteresseerd in techniek en design. Het logische gevolg van dit enthousiasme was een stage als timmerman, waar Michael Rösing zijn passies kon combineren. In de volgende architectuurstudies leerde hij de wetenschappelijke basis voor zijn knowhow als timmerman. Welke beslissing zou beter zijn geweest dan het combineren van zijn kennis voor een eigen bedrijf?

Michael Rösing werd in 1985 onafhankelijk als ontwerper en trad kort daarna toe tot de Design Council - een instelling in de Duitse design scene. Beide bedrijven die Rösing heeft opgericht, Radius Design en Absolut Lighting, worden succesvol en als zijn bedrijven een nieuwe kelder nodig hebben, ontwerpt de opgeleide architect er een. De filosofie van het creëren van grootse dingen met eenvoudige materialen heeft het succes van zijn bedrijf merkbaar bevorderd: Radius Design en Absolut Lighting apparatuur tonen huizen in de Turkse Egeïsche Zee.

Omdat Rösing alle stappen van het creatieve proces van zijn ontwerpen kent vanwege zijn interesse en zijn carrière, denkt hij vanaf het begin tot aan de uiteindelijke productie aan nieuwe producten. Zijn eigen ontwerpen zijn niet de enige die in zijn bedrijf worden geproduceerd, maar ook die van andere makers. Deze allesomvattende aanpak heeft heel wat te verwachten in de toekomst.


Merken