• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Jakob Wagner


Jakob Wagner

Jakob Wagner werd in 1963 in Kopenhagen (Denemarken) geboren en behaalde zijn eerste ontwerpdiploma in zijn geboortestad. Na het volgen van verschillende internationale scholen studeerde hij in 199 jaar af aan het Art Center in Montreux, Zwitserland, met een diploma in productontwerp.2.

Hij richtte onmiddellijk zijn eigen studio op in Kopenhagen en werkte de eerste 5 jaar van zijn carrière met sport- en professionele apparatuur voor klanten als Porsche en Pioneer. Geleidelijk aan kreeg hij echter ook belangstelling voor objecten voor het huis. Over zijn ontwerpfilosofie zegt Jakob: "Ik probeer vaak een soort van evenwichtige spanning te creëren tussen tegengestelde kwaliteiten in het object. Ik speel met statische versus dynamische expressie, symmetrie versus asymmetrie, mannelijk versus vrouwelijk, organisch versus geometrisch etc. Dit daagt onze zintuigen uit, doet een object tot leven komen en raakt ons emotioneel".

In 2003 werd hij bekroond met de Deense Kunststichting Driejarige eervolle Beurs.

Jakob's werk is vaak onderdeel van tentoonstellingen in Scandinavië en over de hele wereld, waaronder het Museum of Modern Art, New York, waar hij in 200 jaar zijn eerste object in de vaste collectie liet opnemen.6.

In het najaar van 2008 won Jakob de prijs als "Best Designer" van een van de toonaangevende interieurmagazines in Denemarken.

Website van Jakob Wagner


Merken