• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Jean-Marie Massaud


Jean-Marie Massaud

Jean-Marie Massaud werd geboren in 1966 in Toulouse. Hij studeerde industrieel ontwerp aan de designschool "Les Ateliers": de Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle in Parijs.

Na zijn afstuderen in 1990 verbleef hij met zijn gezin in de Franse hoofdstad, werkte met Marc Berthier (geboren in 1935) en begon hij zich ook daar meer te richten op architectuur. Sinds 2000 leidt hij samen met architect Daniel Pouzet het ontwerpbureau Massaud. Hun gezamenlijke projecten omvatten een voetbalstadion en hotelproject in Mexico en de aanwezigheid van Renault op internationale autosalons. Hij wekte speciale aandacht met het "Volcano" stadion in Guadalajara, dat een vorm heeft die geïnspireerd is op een vulkaan.

De Fransman is echter ook zeer productief als meubelontwerper en heeft er vele onderscheidingen voor ontvangen. Massaud wordt vandaag de dag vaak bestempeld als een stijlicoon en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Franse hedendaagse ontwerpers. Zijn werken tonen een sterke relatie met natuurlijke objecten en vormen. Massaud's ontwerp van een zeppelin zorgde de laatste tijd voor een sensatie, omdat het geïnspireerd was op de vorm van een walvis. Zijn visie is om een hotel te huisvesten waar gasten boven de wonderen van de aarde konden zweven.

Website van Jean-Marie Massaud


Merken