• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Theresa Rand


Theresa Rand

Theresa Rand is een geschoolde architect en meubelontwerper. De autochtone Duitser leeft en werkt tegenwoordig voornamelijk in Kopenhagen.

Theresa Rand studeerde eerst talen aan de Universiteit van Keulen, waar ze in 2005 afstudeerde als vertaler. Haar studie in Keulen werd gevolgd door architectuurstudies aan de Peter Behrens School of Architecture in Düsseldorf, die ze voltooide met een Bachelor of Arts in Architecture. Theresa Rand studeerde af met een Master of Arts-graad in Architectuur & Meubelontwerp aan de Royal Danish Academy of Arts.

Tijdens en na haar studie werkte Theresa Rand als freelancer bij verschillende gerenommeerde ontwerpbureaus, zoals Norm Architects en Space Copenhagen. Hier ontstonden haar eerste meubelontwerpen voor het Deense bedrijf Menu.

"Ik denk dat ik heel 'Duits' werk. Ik ben heel pragmatisch, maar ik vind het ook belangrijk dat alle dingen om ons heen een warme, poëtische rol spelen. het gaat over het werken met verschillende materialen en vormen, en ik probeer altijd eenvoudige objecten te ontwerpen die een verhaal vertellen ”, zegt de ontwerpster Theresa Rand over haar ontwerpfilosofie.

Website van Theresa Rand