• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Eckart Muthesius


Eckart Muthesius

Na zijn studie aan het United State College for Applied Arts in Berlijn en aan de Polytechnic Univeristy in Londen werkte Eckard Muthesius (1904-1989) eerst in het architectenbureau van James & Yerbury en later bij Sir Raymond Unwin. Daarna werd hij meester-leerling in het atelier van zijn vader Hermann Muthesius, oprichter van de Duitse Werkbund.

In 1929 ontmoette hij prins Yeshwant Rao Holkar Bahadur, die later de maharadja van Indore werd, in Oxford. Hij gaf hem de opdracht om zijn paleis "Manik Bagh" te bouwen en in te richten, in het Engels "Ruby Garden". In de loop van vier jaar ontstond een Art Deco juweel. Muthesius creëerde het ontwerp van het paleis en de ontwerpen van vele meubels en lampen; bovendien integreerde hij meubels van Eileen Gray, Le Corbusier en nog veel meer.

Van 1936 tot 1939 werd Muthesius hoofd van de gemeentelijke plannings- en herontwikkelingsautoriteit en adviserend architect van het landgoed Indore. Toen de oorlog begon, moest hij India verlaten en keerde hij terug naar Berlijn waar hij als freelance architect werkte. Vandaag de dag dient het paleis "Manik Bagh" als het ministerie van Financiën voor de staat Maghya Pradesh. Het interieur werd in 1980 geveild aan de hoogste bieder in de Sporting Hiver Monte Carlo door Sotheby Parke Barnet - een eerbetoon aan Eckart Muthesius.


Merken