• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ole Wanscher


Ole Wanscher - Ontwerper

Meubelontwerp als onderdeel van de architectuur

Ole Wanscher (1903-1985) werd geboren in 1903 in Kopenhagen. Hij was werkzaam als architect en hoogleraar architectuur, maar zijn focus lag op het gebied van meubelontwerp. Als actief ontwerper en leraar heeft hij met zijn creaties en ideeën het Deense meubelontwerp aanzienlijk gedefinieerd. Zijn meubels zijn moderne klassiekers, die zowel elegant als functioneel zijn en die een speciale aandacht voor detail hebben.

Ole Wanscher legde de nadruk op constructie en vorm. Hij keek naar meubelontwerp als onderdeel van de architectuur. Ole Wanscher ontwierp zijn bekendste producten vooral in de periode tussen eind jaren veertig en begin jaren zestig. Zijn interesse ging uit naar hoogwaardige, industrieel vervaardigde meubelen, waarvan hij zelf een aantal stukken heeft ontworpen - in overeenstemming met de bewering dat een goed ontwerp voor iedereen betaalbaar moet zijn.

Het streven naar slanke afmetingen en robuuste vormen is kenmerkend voor het ontwerp van Ole Wanscher. Zijn stoelen hebben vaak zowel smalle als licht gebogen armleuningen, die in een elegante top lopen en direct op de grond vallen.

Website van Ole Wanscher