• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Michael Graves


Michael Graves

Michael Graves werd geboren in 1934 in Indianapolis. Hij voltooide zijn architectuurstudie in 1959 aan de Harvard University en werd al vier jaar later hoogleraar aan de Princeton University.

Na samenwerking met Richard Meier (1959) en George Nelson (1962) in New York, opende hij in 1963 een eigen architectenbureau in Princeton.4.

In de jaren zestig volgden vele tentoonstellingen, zoals de "40 onder de 40" in New York of de tentoonstelling "Architecture of Museums" in het MoMA, NY.

Michael Graves was naast Peter Eisenman, Charles Gwathmey, John Hejduk en Richard Meier - lid van de groep "New York Five", wiens ontwerpen in de jaren 60 in de architectuur werden bekritiseerd, omdat ze zich op de rationele moderne trend van de jaren 1920 en 30 richtten. Hij veranderde van postmodernistisch naar neohistorisch taboebreker.

Zijn werken, zoals het Portland Building (1980 - Portland, Oregon), het Humana Building (1985 - Louisville, Kentucky), het Disney World Dolphin Hotel (1989 - Orlando, Florida) of de American Academy (1996 - Rom) schreef architectuurgeschiedenis.

Maar Michael Graves is niet alleen architect....hij is ook een ontwerper, wat geen lof van mensen kent, ook al zijn de producten in talloze huizen te vinden. In tegenstelling tot andere exponenten van zijn tijd maakte Graves gebruik van zijn talent, klassieke vormen en een postmodernistisch ontwerp om die tot bruikbare dingen voor elke dag te maken. Een voorbeeld hiervan is de in 1984 ontworpen "Bird Kettle" voor Alessi. De ketel met de gekleurde, plasvogels werd meer dan een miljoen keer verkocht en heeft Alessi als hefboom gebruikt voor de ''design smid'' bij uitstek. Voorwerpen voor Alessi volgden, een eierwekker, espressokopjes, een kurkentrekker, en allerlei soorten ketels en blikjes.

De naam Michael Graves staat voor trendsettende architectuur en ambitieus productontwerp. Als productontwerper ontwierp hij de miuloti getalenteerde Graves-gerechten, lampen, &tapijten, sieraden en veel klokken. HIs office ''Graves' Studio''' kreeg honderden designprijzen voor zijn eveneens ironische ontwerpen.

Website van Michael Graves


Merken