• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Arne Jacobsen


Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) werd opgeleid als metselaar en studeerde in 1924 af aan de school van The Technical Society en Kopenhagen Art Academy 1927.. In 1928 ontving hij de gouden medaille van de Academie, maar daarvoor, toen hij nog maar 23 jaar oud was, ontving hij een zilveren medaille op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1925 - de eerste van vele onderscheidingen die een natuurlijke begeleiding van zijn artistieke activiteiten, zijn onvermoeibare zoektocht en zijn briljante opvattingen, die tot uiting kwamen in vele successen bij wedstrijden in binnen- en buitenland.

Zijn belangrijkste werken zijn: stadhuizen in Århus, Søllerød, Rødovre en Glostrup, SAS-gebouw (Royal Hotel) in Kopenhagen, Munkegårds School in Gentofte, Toms Chocoladefabriek in Ballerup, het hoofdkantoor van de Deense Nationale Bank, een sporthal in Landskrona, het St. Catherine's College, Oxford en het administratiegebouw van Hamburgerische Elektrizitätswerke.

In 1932 begon Arne Jacobsen een samenwerking met Fritz Hansens Eft. A/S, en ontwierp in de loop der jaren een serie stoelen die nu erkend worden als mijlpalen in de ontwikkeling van moderne meubels. Zij omvatten "De mier" (1951), "Het ei" (1957), en "De Swann" (1957).

Maar hij was ook een vernieuwer op andere designgebieden, zoals de serie "Cylinda-line" in roestvrij staal.

Arne Jacobsen was hoogleraar aan de kunstacademie en ontving eredoctoraten van een aantal buitenlandse universiteiten en academies. Cylinda-line ontving de ID-prijs 1967 van The Danish Society of Industrial Design en de International Design Award 1968 van The American Institute of Interior Designers.

Website van Arne Jacobsen


 

Arne Jacobsen - Zijn beroemdste ontwerpen

Architect en ontwerper Arne Jacobsen creëerde enkele van de beroemdste stoelen uit de designgeschiedenis, mijlpalen in het ontwikkelingsproces van het hedendaagse meubelontwerp. De serie 7, de eistoel en de zwaan zijn slechts enkele van zijn creaties. Zie zijn belangrijkste werken gebundeld in deze video!

Merken