• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Vilhelm Wohlert


Vilhelm Wohlert

Architect en Ontwerper

Vilhelm Wohlert, geboren in 1920, was een Deense architect. Naast zijn werk aan gebouwen ontwierp hij diverse producten die al als designklassieker worden verhandeld.
Wohlert studeerde aan de kunst- en architectuurschool in Kopenhagen, waar hij leerling was van Kaare Klint, de "vader van de Deense meubelschool". In 1958 begon Vilhelm Wohlert samen met Jørgen Bo in het Louisiana Museum voor Moderne Kunst aan een project dat 33 jaar duurde. Maar de twee waren niet alleen actief in de Verenigde Staten: Wohlert en Bo zijn ook verantwoordelijk voor het Kunstmuseum Bochum en het Gustav Lübcke Museum in Hamm.

De Deense kerken waren een ander belangrijk onderdeel van het werk van Vilhelm Wohlert: hij ontwierp de Stengård Kirke in Kopenhagen en restaureerde zowel katholieke als protestantse kerken in de Deense hoofdstad. Naast zijn werk als architect en ontwerper werkte Wohlert als docent. Hij doceerde aan de Universiteit van Californië in Berkeley en later aan het Royal Art and Architecture College of Denmark, waar hij zelf eerder afstudeerde.


Merken