• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Wang & söderström


Bijzonder ontwerpersduo uit Scandinavië

Wang & Söderström is een bekroond, jong ontwerpersduo gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Ze omschrijven zichzelf als een "transdisciplinair duo" - ontwerper Wang en architect Söderström combineren elementen uit kunst en design tot unieke designobjecten.

Tim Söderström, geboren in 1988, studeerde af aan de School of Architecture aan de Royal Danish Academy of Fine Arts in Kopenhagen, Denemarken.
Anny Wang, geboren in 1990, studeerde design aan de Academy of Design and Crafts in Göteborg, Zweden.

Samen richtten ze hun studio Wang & Söderström in Kopenhagen. Daar wijden ze zich aan het samenvoegen van natuurlijke en digitale vormen. Haar werken verleggen de grenzen van functie en design, van design en kunst. Natuurlijke vormen worden doorbroken door technische lichamen, kunstmatige vormen worden aangevuld met organische ontwerpen.

Ontwerp door materiaal

De twee richten zich vooral op de materialen waarmee ze werken. Hun doel: meer persoonlijkheid in de vormen ademen door de materialen en hun eigenschappen voortdurend te testen en in twijfel te trekken. Haar sculpturen bevinden zich altijd op de dunne lijn tussen functie en kunst. Veel van haar sculpturen worden in haar atelier ontworpen en eerst gemodelleerd en herzien met een 3D-printer voordat ze gemaakt worden van porselein, aardewerk en andere materialen. State-of-the-art design combineert met eeuwenoude methoden en vakmanschap.
De voltooide sculpturen zijn vaak abstract, maar nooit helemaal niet-functioneel, exotisch, maar nooit onaangenaam.

Eersteklas klanten en samenwerkingen

Wang & Söderström klantenlijst van Wang & Söderström is lang. Naast designmerken als Hay en ittala heeft W & S al samengewerkt met onder meer de Nobelprijsorganisatie, de New York Times, Nike en Burberry. Haar sculpturen worden getoond in tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder Stockholm, Wenen, Bazel, Parijs, Seoul en Tel Aviv.
Wang en Söderström zijn winnaars van de Adobe Nordic Creative Talent Awards en tal van andere prijzen.

Website van Wang & söderström


Merken