• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Vico Magistretti


Vico Magistretti

De veelzijdige Italiaanse architect Vico Magistretti staat vooral bekend als ontwerper. Vico Magistretti ontwierp een groot aantal meubels, verlichting, keramiek en objecten van kunststof. De ontwerpen van Vico Magistretti verbinden sculpturale elegantie steevast met technische verfijning. Vico Magistretti begon zijn studie aan de Champ Universitaire Italien de Lausanne in Zwitserland, waar hij cursussen architectuur en stedenbouw volgde. Van 1940 tot 1945 studeerde Vico Magistretti aan de Polytechnische Hogeschool van Milaan, waar hij zijn diploma architectuur behaalde.

Vico Magistretti bouwde privéwoningen, kantoorgebouwen, kerken en hotels. Vanaf 1946 werkte Magistretti als freelance ontwerper voor bedrijven als Artemide, Cassina, Conran, De Padova, Flou, FontanaArte, Fritz Hansen, Kartell, Knoll, O-Luce, Schiffini en Campeggi.

Vanaf de jaren zestig ontwierp Vico Magistretti meubels en objecten van kunststof. Zijn "Telegono" tafellamp dateert uit 1968. Magistretti ontwierp "Selene", een kunststof stapelbare stoel uit één stuk voor Artemide in 1969. De Magistretti stoelen "Gaudì" en "Vicario" werden in 1970 gemaakt. In 1977 ontwierp Vico Magistretti "Atollo", een metalen tafellamp, en datzelfde jaar het vouwsysteem "Nuvola Rossa". In 1983 ontwierp Vico Magistretti "Veranda", een converteerbare bank die, net als zijn eerdere (1973) "Maralunga", is uitgerust met een verstelbare hoofdsteun. Welke materialen ook gebruikt werden, Vico Magistretti hechtte altijd veel belang aan een hoogwaardige afwerking.

Vico Magistretti vond dat een ontwerpoplossing van hoge kwaliteit en met een lange levensduur zowel mooi als nuttig moest zijn.

Vanaf 1980 doceerde Vico Magistretti aan het Royal College of Art in Londen, waar hij in 1983 ere-fellow werd en in 1996 Senior Fellow.


Merken