• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ross Lovegrove


Ross Lovegrove

Ross Lovegrove, geboren in Wales in 1958, behoort tot de belangrijkste hedendaagse productontwerpers van dit moment.

Na zijn afstuderen in 1980 aan de Manchester Polytechnic en een masterdiploma in 1983 aan de Royal College of Art, werkte hij aanvankelijk als ontwerper voor Frog Design (Duitsland) bij projecten als de Walkman voor Sony en Computers voor Apple.

Ross Lovegroove verhuisde in 1984 naar Parijs en werkte voor Knoll International als consultant. Uiteindelijk werd hij uitgenodigd om samen met Philippe Starck lid te worden van het Atelier de Nimes en daarna samen te werken met talrijke Franse fabrikanten. Onder hen waren Cacharel, Louis Vuitton, Hermes en Dupont.

Hij ging terug naar Londen in 1988 en leidde samen met Julian Brown een studio. In 1990 richtte hij zijn eigen studio op: Studio X. De klantenlijst van Ross Lovegrove wordt gelezen als een "WhoisWho" van internationaal design: Cappelini, Sony, Appel, Apple, Driade, Luceplan, Edra, Biomega, Moooi, Zanotta, Mandarina Duck, Kartell, Artemide, Herman Miller....

Ross Lovegrove is een allround talent en haalt zijn esthetische ideeën vaak uit de vormvoorraad van de natuur. Zelf noemt hij zijn ontwerpen "Organic Dreams" die ergonomie en sensualiteit met elkaar verbinden. Zijn objecten weerspiegelen hoge psychologische vaardigheden om aan de eisen van de gebruiker te voldoen; een talent dat nauwelijks kan worden overtroffen door het hedendaagse Britse design. Zijn overtuiging is dat "design ons leven kan verbeteren".

Naast de vele internationale prijzen die hij met zijn werk heeft gewonnen, zijn deze te zien in talrijke musea zoals het MoMa New York, het Guggenheim Museum New York, in het Japanse Axis Centre, in het Centre Pompidou in Parijs en andere gerenommeerde musea.

Website van Ross Lovegrove


Merken