• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Johanna Grawunder


Johanna Grawunder

Johanna Grawunder is een ontwerper en architect en woont in Milaan, Italië en San Francisco, USA. Haar werken omvatten een breed spectrum van grote openbare meubelen, architectuur en binnenruimtes tot sporadische meubels en lampontwerpen. Ze ontwerpt producten voor weinig, geselecteerde bedrijven zoals Flos, Boffi of GlasItalia.

Haar meest recente ontwerpen zijn - naast enkele particuliere werken - lampen, meubels en interieurmeubilair en de inrichting van verfijnde verlichtingsprojecten. Voor de Free Port Singapore ontwierp ze een permanente installatie van "lichte plafonds" door het hele gebouw en een unieke lichtgevel. Het Museum of Modern Art and Design in New York werd door haar uitgerust met een ultra-gewichtloos plafond.

Ook de samenwerking met andere ontwerpers, zoals Studio Sottsass, maakt haar carrière vooral op het gebied van interieurontwerp en architectuur. Voor Ettore Sottsas werkte ze als co-designer en was ze ook verantwoordelijk voor veel van de prestigieuze projecten van de studio.

Haar werken zijn tentoongesteld in vele musea en permanente tentoonstellingen, waaronder het Los Angeles County Museum of Art (LACMA), CNAP, San Francisco Museum of Modern Art, Art Institute Chicago en het High Museum of Atlanta.

Website van Johanna Grawunder