• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Grethe Meyer


Grethe Meyer

De Deense Grethe Meyer is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Deense industriële vormgeving. Ze was ontwerper en architect en werd vele malen bekroond voor haar werk.

Grethe Meyer (1918-2008) voltooide haar opleiding aan de Koninklijke Deense Academie voor Architectuur in 1947 en maakte sindsdien de Deense geschiedenis in reliëf. Meyer was een pionier in het door een man gedomineerde veld, die altijd praatte en handelde zoals ze wilde. Op het moment dat ze details analyseerde, zoals menselijke eetgewoonten of kamerbeperkingen in haar huizen, werd haar werk systematisch georganiseerd.

Grethe Meyer werkte van 1955-60 bij het instituut voor bouwkundig onderzoek. Hier vulde ze ook een belangrijk deel van het "Baubuch" (Germ. bouwboek), dat vele jaren als belangrijke bron van onderwijs in de architectuuracademie heeft gediend, voordat ze in 1960 haar eigen atelier oprichtte. Daarna concentreerde ze zich op dingen uit het dagelijks leven voor tafels en keukens.

Grethe Meyer: De liefde voor details

Het werkproces van Meyer was open en creatief. Een van de redenen hiervoor is dat ze zich vaak niet echt voorstelde hoe het uiteindelijke product eruit zou zien. Ze heeft alle details - vormen, materialen en kleuren - steeds opnieuw en telkens opnieuw bekeken tot ze overtuigd was van de verwerking. Haar ontwerpen hadden altijd kwaliteit, persoonlijkheid en respect voor de gebruiker.

Na het ontwerp van het Copenhagen bestek voor Georg Jensen, ontwierp Grethe Meyer ook verschillende serviesdiensten voor The Royal Porcelain Factory (nu Royal Copenhagen), zoals de beroemde dienst "Blaue Kante" (Germ. blue edge). Haar ontwikkelde gevoel voor slanke en elegante vormen veranderde veel van haar ontwerpen in klassieke stukken. Haar werken worden gekenmerkt door eenvoudige, krachtige uitdrukkingen, die verantwoordelijk zijn voor de tijdloze touch.

Grethe Meyer passeerde in 2008 na een lang en succesvol leven. Ze ontwierp de manier waarop mensen met haar werk leven. Ze werd bekroond en erkend voor haar werk en veel van haar producten zijn tentoongesteld in designmusea over de hele wereld.


Merken