• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Jette Frölich


Jette Frölich

kerstontwerp

Jette Frölich, geboren in 1940, is een Deense ontwerpster die vooral bekend is om haar kerstversieringen. Naast kaarsen ontwerpt ze vooral gedetailleerde papieren artikelen op basis van natuurlijke motieven.

Papierwerk

In 1966 begon Jette Frölich met het ontwerpen van mobiele telefoons van papier. Het Deense tijdschrift Bo Bedre voor interieurdesign werd zich bewust van haar en publiceerde haar artistieke ideeën in het kerstnummer.
Kort daarna bracht ze 3 jaar door met haar familie in Teheran, waar ze zich liet inspireren door de filigrane minaretten en gedetailleerde ornamenten van Perzië.

In 1973 keerde ze met haar man en 4 kinderen terug naar Denemarken en kocht ze een klein ambachtelijk bedrijfje. Ze maakten decoraties van natuurlijke materialen zoals dennenappels. Een ander hoogtepunt in haar carrière was de presentatie van haar kerstcollectie in het beroemde Deense designcentrum Den Permanente. Tegelijkertijd opende ze haar eigen kersttentoonstelling in haar privé-woning. Beetje bij beetje werden haar papiersnedes steeds succesvoller.

Kerstmisartiest van het jaar

Het Scandinavische centrum voor Deens en internationaal design Illums Bolighus vroeg haar in 1976 een 24 meter hoge kerstboom te versieren. Illums Bolighus, een van de officiële koninklijke hofleveranciers van het Deense hof, maakte Jette Frölich tot de kerstkunstenaar van het jaar. In 2001 kreeg ze deze titel voor de 2e 5. keer op rij. Ze werkt ook voor andere bedrijven zoals Holmegaard, Georg Jensen en nog veel meer.

Website van Jette Frölich


Merken