• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Gatti, Paolini, Teodoro


Piero Gatti, Cesare Paolini, Franco Teodoro

De inheemse Turijn Piero Gatti en Frabci Teodoro kwamen samen met Cesare Paolini, die in 1965 uit Genua kwam, om hun architectuur en ontwerpideeën werkelijkheid te maken. Het trio werkte zeer productief op gebieden als architectuur, interieurontwerp, industrieel ontwerp, stedenbouw, product- en grafisch ontwerp.

De multitalenten namen deel aan talrijke wedstrijden, exposities, evenementen en festivals met hun werk in Italië en in het buitenland en kregen internationale erkenning. Het zitobject "Sacco" (1968/1969) is het misschien wel bekendste ontwerp van Gatti, Paolini en Teodoro. De "eerste zitzak van de wereld" staat in gerenommeerde musea zoals het MoMa in New York en is vandaag de dag tentoongesteld in galeries en heeft over de hele wereld diverse prijzen gewonnen. Het wordt geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Zanotta sinds het is ontworpen.

Nadat Paolini in 1983 voorbij was gegaan, bleven beide ontwerpers uit Turijn als duo samenwerken. Ook Franco Teodoro kwam in 2005 langs zodat alleen Piero Gatti (geboren in 1940) nog in leven is.