• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Erik Magnussen


Erik Magnussen

Erik Magnussen werd geboren in 1940 in Kopenhagen. Opgeleid als keramist aan de School of Applied Arts and Design - afgestudeerd met een zilveren medaille in 1960.

Hij werkte enkele jaren voor Bing & Grøndahl en onder de nieuwste werken zijn er meubels voor Fritz Hansen a/s, deurkrukken voor Franz Schneider Brakel gmbh, tafelbladen in tin voor Royal Selangor, tafelbladen in roestvrij staal en kunststof voor A/S Stelton, porseleinen lampen voor Licht Vorm en meubels voor Paustian a/s.

De ontwerpen van Erik Magnussen worden tentoongesteld in musea over de hele wereld en hij ontving de Lunning Prize in 1967 en de Furniture Prize in 1977.. In 1983 werd hij door de Deense Design Council gekozen tot "designer van het jaar" en zijn producten werden een paar keer door de Deense Vereniging voor Industriële Vormgeving geëerd met de ID-prijs. Erik Magnussen kreeg in 1996 ook de Bindesbøll-medaille en hij heeft subsidies ontvangen van het Ole Haslund Fund, het Royal Jueweller A. Michelsen's Anniversary Fund en van het Knud V. Engelhardt's Memorial Fund.

Erik Magnussen ontving "The Red Dot" in de wedstrijd "Design Innovations 1997" van het Design Centre Nordrhein-Westfalen in 1997 en hij won de "Good Design Gold Prize" van de Japan Industrial Design Promotion Organization.


Merken