• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ole Jensen


Ole Jensen

Ole Jensen werd geboren in 1958.. Hij begon zijn carrière als monteurleerling. Zijn verlangen naar meer kennis en zijn interesse in kunst en design bracht hem ertoe om in 198 over te stappen van de werkplaats naar de Kunsthåndværkerskolen in Kolding.1.

Hier vond hij het materiaal dat zijn bijzondere talent aan het licht bracht: klei. Klei kan oneindig gevormd worden - de kunstenaar stelt de grenzen. Met dit materiaal kon Ole Jensen zijn beeldwereld transformeren tot objecten die op het eerste gezicht nieuw en verrassend lijken, maar die in een oogwenk een volledig natuurlijke vorm en esthetiek aannemen. Het denken op nieuwe manieren en algemeen herkenbare items waren voor Ole Jensen nooit tegenstrijdig.

Na het einde van zijn leertijd ging de nieuwe keramist Ole Jensen naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen, waar hij van 1985 tot 1989. Studeerde. Tegelijkertijd begon hij samen te werken met Royal Copenhagen; hij wilde het materiaal uitdagen, maar hij begon ook met andere materialen te werken. Vandaag de dag ligt de focus van zijn ontwerpproces nog steeds op klei. Typisch ontwikkelt hij al zijn ideeën aan het stuur van de pottenbakker of op zijn werkbank voordat hij beslist over het eigenlijke materiaal.

Ole Jensen is van mening dat objecten eenvoudig en natuurlijk moeten zijn; de vorm moet niet worden geforceerd, maar moet in plaats daarvan volledig op zichzelf uitkomen. Zijn zoektocht naar een "zuivere" expressie betekent echter niet dat design als formeel moet worden geclassificeerd; integendeel, zijn werk straalt humor en levensvreugde uit.

Ole Jensen werd door de jaren heen met talrijke onderscheidingen onderscheiden. Deze omvatten de Thorvald Bindesbøll Medaljen (2004), Torsten og Wanja Söderbergs Pris, Göteborg (2006), de Red Dot Award en de Design Plus Prijs.

Het ontwerp van Ole Jensen wordt tentoongesteld in verschillende musea in Europa, zoals het Victoria and Albert Museum, Londen, het Kunstindustrimuseet, Kopenhagen, het Röhsska museet, Göteborg en het Habitare Collection Design Museum, Helsinki.

Website van Ole Jensen


Merken