• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Tom Dixon


Tom Dixon

Tom Dixon werd in 1959 in Sfax, Tunesië, geboren uit een Frans/Letse moeder en een Engelse vader, maar groeide op in Groot-Brittannië vanaf de leeftijd van 4 jaar. Als autodidact stapte hij in de designwereld. Toen hij 20 jaar oud was, organiseerde hij evenementen op de 'favolous' Engelse party scene voordat hij op 25-jarige leeftijd zijn eerste objecten creëerde, en werd hij een van de meest spraakmakende Avant-garde ontwerpers. In 1991 richtte hij zijn eigen studio 'ruimte' op en lanceerde hij 'Euro lounge', een serie multifunctionele meubelstukken. In deze periode bedacht hij tal van tentoonstellingen over 'creatief recyclen' en experimenten met ongebruikelijke materialen.

In 1994 richtte Tom Dixon het bedrijf Eurolounge op om zijn eigen plastic producten te produceren, zoals de zeer succesvolle Jack Light (1996) waarvoor Dixon in 1997 de Millenium Award ontving. Andere gerenommeerde producten van Dixon zijn de Pylon Chair (1991) en S-Chair voor Cappelini, de bank Hoop voor SCP (1998) of de bank Serpentine voor Moroso (2003).

Tom Dixon heeft lessen gegeven aan de Royal College of Art, Kingston Polytechnic en Plymouth University. In 1998 werd hij benoemd tot 'hoofd design' bij het Britse inrichtingshuis 'habitat' waar hij ook jonge ontwerpers sterk ondersteunde. In 2002 richtte Dixon "Tom Dixon" op. The Company" waar hij projecten ontwikkelt op het gebied van product- en interieurontwerp voor klanten, maar ook produceert en verkoopt hij eigen meubelen en interieurobjecten.

Naast Ron Arad en James Dyson is Tom Dixon een van de belangrijkste Britse ontwerpers en werd daarom door de koningin beloond met een medaille. Ondanks zijn avant-gardistische reputatie is hij geïnteresseerd in de herontwikkeling en herintroductie van beroemde ontwerpers uit de 20e eeuw zoals Robin Day.

"Het is ontzettend lastig om items te verkopen, niet alleen vanwege hun prestigewaarde, maar ook omdat ze de juiste prijs en het juiste ontwerp hebben. We kunnen doen wat ontwerpers als Robin Day oorspronkelijk bedoeld hadden: een goed ontwerp maken voor iedereen.

Tom Dixon werd geëerd met de titel "Designer van het jaar" 2014 op het voorjaar Maison & Objet in Parijs vanwege zijn autodidactische vaardigheden en zijn veelzijdigheid.

Website van Tom Dixon


Merken