• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Louise Campbell


Louise Campbell

Scandinavisch design is meestal beroemd om zijn eenvoudige elegantie. Het werk van Louise Campbell is ook zeer elegant, maar niet echt eenvoudig. "Speels" of "experimenteel" zou het allemaal liever beschrijven. Deze mengeling zou kunnen liggen in de wortels van haar dochterschap of een Engelse en een Deense. Sinds ze in beide landen is opgegroeid, is de in Kopenhagen geboren Kopenhagen geen puur Scandinavische kunstenares. Haar objecten profiteren daar alleen maar van.

Louise Campbell studeerde in 1992 af aan het London College of Furniture en keerde terug naar Denemarken waar ze Industrial Design studeerde aan de Deense designschool tot5. Ze in 1996 haar eigen ontwerpbureau oprichtte en sindsdien werkte ze zelfstandig. Zij richtte zich voornamelijk op meubilair en licht design. Campbell werkte al voor Muuto, Royal Copenhagen en Stelton en nog enkele andere, namelijk fabrikanten.

Een motto van de ontwerper legt uit: Alles is mogelijk, zolang het tegendeel niet bewezen is. Deze open spreuk is te zien in de werken van Louise Campbell die er telkens weer nieuwe accenten aan geven.

Website van Louise Campbell


Merken