• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Javier Mariscal


Javier Mariscal

Javier Mariscal werd in 1950 in Valencia geboren. Sinds hij in de jaren zeventig begon met het gebruik van zijn potlood om geld te verdienen, worden zijn leven en zijn carrière gekenmerkt door zijn onuitputtelijke creativiteit en de drang om werk binnen verschillende disciplines te realiseren. Meubelontwerp, schilderkunst, beeldhouwwerken, illustraties, interieurontwerp, grafische vormgeving, landschapsschilderkunst en landschapsontwerp zijn zijn beroep en zijn leven geworden.

Mariscal gebruikt in zijn ontwerpen altijd een persoonlijke vormentaal en hoewel het een complexe inhoud heeft, is het eenvoudig, onschuldig en tegelijkertijd provocerend. Hij ontwierp zowel de mascotte Cobi voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona als de mascotte Twipsy voor de Expo 2000 in Hannover. Volgens eigen verklaringen zijn zijn invloeden "Calder en Vasquez, Miró en Mickey Mouse, Matisse en Crumb even belangrijk". Mariscal schetste tijdens zijn studie al underground strips en maakte naam als een getalenteerde vrije geest.

Sinds 1989 werkt Javier Mariscal in zijn eigen studio Estudio Mariscal in een oude leerlooierij in Palo Alto, Barcelona. Daar ontwerpt hij meubels voor gerenommeerde fabrikanten als Magis, Moroso en Amat3 en porselein voor Rosenthal en illustraties voor diverse tijdschriften. Bekende werken zijn onder andere zijn barkruk Dúplex (1980), de stoel Alessandra voor Moroso (1995) of de tafellamp Domine voor Santa & Cole (2002).

Website van Javier Mariscal


Merken