• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Aino Aalto


Aino Aalto

Het was in 1924 toen Aino Marsio naar het kantoor van architect Alvar Aalto ging werken. De twee werden verliefd, trouwden en er ontstond een lang partnerschap. In 1932 werd Alvar Aalto in een ontwerpwedstrijd door zijn vrouw geslagen. De winnende inzending, "Aalto Glasses", won ook een gouden medaille op de Triënnale van Milaan.

Gewoontes moeten niet worden opgevat als conservatisme, ook al hebben ze veel gemeen. Conservatisme is een beslissing om jezelf niet te veranderen. Gewoonten hebben echter te maken met het feit dat vertrouwde dingen saai worden.

Aino Aalto vocht tegen gewoontes door mensen uit te dagen radicaal nieuwe lijnen en vormen te accepteren die toch aan dezelfde behoeften voldeden. Haar ontwerpfilosofie paste natuurlijk niet bij de tijdgeest van die tijd. De meeste mensen wilden hun tradities behouden.

Gelukkig waren er een paar mensen die de visie van Aino Aalto op prijs stelden en die haar en haar collega's steunden in de revolutie van het Finse design. De gedurfde principes van Aino Aalto worden levend gehouden in de glascollectie Aino Aalto.

Deze glazen zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. Vandaag, 70 jaar later, maken ze nog steeds deel uit van ons leven met hun eenvoudige, tijdloze design. Ze passen zich aan elke gelegenheid en elke stijl aan, van formele diners tot casual kinderspelletjes.


Merken