• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Naoto Fukasawa


Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa werd geboren in 1956 in Yamanashi-Prefecture, Japan. Hij studeerde in 1980 af aan de afdeling Product Design van de Tama Art University in kunst en 3D design.

Van 1980 tot 1988 werkte Fukasawa als ontwerper voor Seiko Epson Corp. In 1989 verhuisde hij naar de VS, waar hij werkte voor ID Two, de voorloper van IDEO. 1996 Fukasawa keerde terug naar Japan en bouwde het IDEO-kantoor in Tokio.

Naoto Fukasawa Design werd in januari 2003. Jaar geleden opgericht als hoofd van het Amerikaanse bedrijf IDEO's Tokyo office. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de cd-speler MUJI's (onderdeel van de permanente collectie, MoMA New York), de mobiele telefoons "Infobar" en "neon" en het merk ±0 huishoudelijke elektrische apparaten en sundries.

In het verleden hebben zijn ontwerpen meer dan vijftig prijzen gewonnen, waaronder de American IDEA Gold Award, de German if Gold Award, de British D&AD Gold Award, de Mainichi Design Award en de 5th Oribe Award. Hij is hoogleraar aan de Musashino Art University en gastdocent aan de Tama Art University. Hij is auteur van boeken als "An Outline of Design" (TOTO) en co-auteur van boeken als "The Ecological Approach to Design".

Andere werken van Naoto Fukasawa werden opgenomen in de collecties van beroemde fabrikanten zoals Driade, Magis, B6B Italia, Danese, Artemide of Boffi.

Website van Naoto Fukasawa


Merken