• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

García Cumini


García Cumini

Vicente García Jiménez en Cinzia Cumini hebben in 2012 hun studio García Cumini Associati in Udine (Italië) opgericht, waar ze hun jarenlange ervaring op het gebied van productontwikkeling en communicatie verbinden. Het multidisciplinaire team omvat op deze manier een breed scala aan diensten: van het objectontwerp in zijn meest uiteenlopende vormen, over het artistiek ontwerp van installaties, tot de presentatie van producten en bedrijven, evenals art director activiteiten en grafische ontwerpen voor corporate image en communicatieprojecten.

Sfeer, gevoelens, kunst, objecten of bedrijven presenteren op de manier waarop ze kunnen betoveren, een blik bieden op een intuïtie of een poëtische gedachte..... Deze elementen kenmerken de studio García Cumini Associati samen met hoge eisen aan functionaliteit en kwaliteit. Daarbij is hun doel het unieke karakter van elk product, ruimte, ervaring - of het nu gaat om het werken aan producten, stagings, een catalogus of een merk.

De basis voor deze filosofie is de succesvolle combinatie van twee culturen, de Italiaanse en de Spaanse, waar creativiteit, schoonheid en levensvreugde kernwaarden zijn. Een typisch mediterrane toegang tot hun eigen werk als ontwerpers, dat alle gebieden omvat, met aandacht voor nieuwe technologieën, vormen van artistieke expressie, ontwikkelingen in de maatschappij en de markt.

Hoewel ongetwijfeld een jonge Studio, heeft García Cumini Associati al samengewerkt met bedrijven uit de meest verschillende gebieden, zoals Cesar Cucine, Fambuena, Foscarini, future concept lab, JTI / Japan Tobacco international, Karboxx, Lunardelli, Mido, Pallucco Italia, Sofia Doors en Tacchini.

Vicente García Jiménez studeerde af als technisch ingenieur, studierichting industrieel ontwerp aan de faculteit experimentele wetenschappen van Castellón de la Plana en begon te wringen als productontwikkelaar op het gebied van verlichting en interieurs in Barcelona. Zijn verdere carrière bracht hem naar Milaan en Udine, waar hij in 2005. Jaar zijn privéstudio opende. Hij nam deel aan talrijke tentoonstellingen in Europa, China en Japan en ontving verschillende belangrijke prijzen: XXII Compasso D ' Oro - eervolle vermelding, Elle Decor ontwerper van het jaar (Spanje) 2011, ADI design index 2010 (project oneindig), Elle Decor Young talent ontwerpers (Spanje) 2009, designer's zaterdag 2008 (beste ruimte ontwerp).

Cinzia Cumini is afgestudeerd aan de Universiteit van Udine aan de conservatie van cultuurgoederen met een sociaal-filosofische oriëntatie, in haar proefschrift analyseerde ze het belang van industrieel ontwerp in de moderne samenleving. Daarna concentreerde ze zich op de selectie van producten en leveranciers van de internationale designscene, met een focus op opkomende bedrijven. In het kader van deze activiteit was zij aanwezig op de grootste internationale vakbeurzen en in dit verband hield zij zich bezig met zaken als het ontwerpen van verkooppunten en de relatie tussen product en consument.

Website van García Cumini


Merken