• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Piero Lissoni


Piero Lissoni

Piero Lissoni werd geboren in 1956 in Seregno, Italië. Na zijn studie architectuur in Milaan werkte hij als ontwerper voor Molteni en Lema. In 1986 richtte hij samen met Nicoletta Canesi het in Milaan gevestigde atelier "Lissoni Associat" op.

Lissoni, gevestigd in een voormalige zijdefabriek in het hart van de oude stad van Milaan, werkt voornamelijk op het gebied van interieur- en productontwerp. Als art director en ontwerper werkt hij al jaren voor tal van gerenommeerde bedrijven zoals Boffi, Cappellini, Cassina, Matteograssi, Porro en Thonet.

Hij ontwerpt showrooms, tentoonstellingen, meubels en bedrijfsimago's. Tot zijn meest recente werken behoren de "S44" skid-frame stoel voor Thonet en de Boffi showrooms in New York, Los Angeles en Milaan. De inrichting van luxe hotels zoals het Monaco & Gran Canal in Venetië en het Bentley Design Hotel in Istanbul dragen zijn signatuur, evenals een reeks particuliere villa's en jachten.Sinds 1993 werkt Lissoni samen met de Italiaanse lampenfabrikant Artemide, voor wie hij de Filoti, Foscarini, Casakit en Driade lampen ontwerpt.In 1999 kreeg Piero Lissoni de prestigieuze red dot award voor zijn Supersoft fauteuil met armleuningen. Piero Lissoni is een van de meest succesvolle ontwerpers in Italië, hoewel nauwelijks te zien in de media, en hij ziet zijn ontwerp niet als out-of-the-box denken en ziet zijn ontwerp meer als een taal dan als een ontwerpstijl die kan worden gecategoriseerd.voor Lissoni telt alleen "vorm en emotie".

Website van Piero Lissoni


Merken