• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Alfredo Chiaramonte en Marco Marin


Chiaramonte-Marin

Alfredo Chiaramonte en Marco Marin zijn een duo uit Venetië. Naast productontwikkeling werken beide ook in de grafische en interieurarchitectuur.

De in 1961 en 1964 geboren ontwerpers Alfredo Chiaramonte en Marco Marin beheren al sinds 1989. Hun eigen ontwerpstudio in Venetië. De ontwerpen van "Chiaramontemarin", zoals de twee hun studio noemden, worden vooral gekenmerkt door hun nieuwe hint. Dit zou kunnen komen doordat Alfredo Chiaramonte architectuur en Marco Marin design heeft gestudeerd, maar uiteindelijk resulteren hun verschillende benaderingen steeds weer in nieuwe ideeën.

De langdurige band van de ontwerpers met Emu is heel bijzonder: De Italiaanse buitenspecialist heeft al enkele producten van Chiaramonte en Marin in zijn programma, en ook een Flagship-Store. Het ontwerpersduo kreeg ook veel persoonlijkheid van Venetië: Het beroemde Murano glas inspireerde beide creatieve koppen om een aantal glasbewerkingstechnieken in hun producten te verwerken.

Ondertussen worden de producten van Chiaramontemarin tentoongesteld in de bekendste musea ter wereld, zoals het New York MoMA en het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Website van Alfredo Chiaramonte en Marco Marin


Merken