• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Carlotta de Bevilacqua


Carlotta de Bevilacqua

Carlotta de Bevilacqua is als ontwerper, ondernemer en universitair docent een van de belangrijkste spelers in de wereld van het hedendaagse lichtontwerp en lichtonderzoek.

Afgestudeerd in 1983 in Architectuur aan de Politecnico in Milaan, is zij hoofd van haar bureau voor verlichtingsontwerp en is verantwoordelijk voor de architectonische planning en binnenhuisinrichting in Italië en wereldwijd. Carlotta de Bevilacqua Studio werd in 1983 opgericht als bureau voor architectuur, interieur, design, verlichting en communicatie. De verschillende competenties van elk gebied zijn de uitdrukking van de interdisciplinaire aanpak van het atelier, gericht op de milieukwaliteit als een continu onderzoek in het ontwerpen van de hedendaagse menselijke ruimte.

Carlotta de Bevilacqua studio is een soort fabriek, gebaseerd op een team van 20 mensen (architecten, ontwerpers en medewerkers) die betrokken zijn bij verschillende projecten. Als gevolg hiervan verkent de competentie verschillende projectgebieden: wonen, kantoor, retail, horeca, expositie en wellness. In elk project staat het thema milieukwaliteit centraal volgens duurzame vraagstukken en nieuwe menselijke behoeften en is strikt verbonden met de relatie tussen licht en ruimte.

In dit ontwerpend onderzoek wordt veel aandacht besteed aan de studie van nieuwe materialen, aan de ontwikkeling van maatwerkoplossingen en het belang voor de kwaliteit van details. Tot 2004 was Carlotta de Bevilacqua Chief Executive Officer (CEO) voor de &merkstrategie-ontwikkelingsorganisatie binnen de Artemide Groep. Ze heeft veel belangrijke producten ontworpen voor de Artemide en Danese collecties. Sinds 2001 was Carlotta de Bevilacqua hoogleraar lichtontwerp, Facoltà di Disegno Industriale, Politecnico di Milano.

Van 1999 tot 2001 was ze als projectleider van een workshop voor innovatieve producten verbonden aan het Design Strategico Master (Mip) Program in Politecnico in Milaan. Van 2001 tot 2004 was ze docent aan de Design Master Program aan de DomusAcademy en Bocconi University in Milaan. Carlotta de Bevilacqua's aanwezigheid wordt zeer gewaardeerd op congressen en seminars, georganiseerd door instituten die gekwalificeerd zijn om de veranderingen in de hedendaagse samenleving en op de internationale markten te verkennen. Carlotta de Bevilacqua heeft projecten van nationaal en internationaal belang ontwikkeld en heeft diverse malen samengewerkt met andere belangrijke architecten- en ingenieursbureaus.

Website van Carlotta de Bevilacqua


Merken