• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Hans Sandgren Jakobsen


Hans Sandgren Jakobsen

Hans Sandgren Jakobsen werd in 1963. Geboren in Denemarken. Na een opleiding tot timmerman studeerde Hans Sandgren Jakobsen aan de Deense Designschool in Kopenhagen.

Na zijn studie werkte hij als huisontwerper voor COBO Design in Japan en de ontwerpstudio van Nanna Ditzel in Kopenhagen, voordat hij in 1999 freelance ontwerper werd met zijn eigen ontwerpstudio. Hans Sandgren Jakobsen werkt voor bedrijven als Bondo Graversen, Art Andersen & Kopenhagen en Fritz Hansen. Zijn ontwerpen zijn al onderscheiden met designprijzen zoals de Good Design Award en de iF Award.

Het maken van een meubelstuk is vaak een lang proces. Dit geldt ook voor Hans Sandgren Jakobsen. 2-4 jaar gaan voorbij van het idee tot het verkochte product. Tijd is een belangrijke factor die hem in staat stelt om te ontwerpen, te reflecteren, te testen en verder te ontwikkelen en om een ideaal gebruik van materiaal te hebben.

Hans Sandgren Jakobsen reduceert het ontwerp tot een minimum gedurende dit proces. De minimalistische uitdrukking benadrukt volgens de ontwerper het design duidelijk en bereikt internationale aantrekkingskracht. Sandgren Jakobsen vindt het echter onontbeerlijk om het heldere ontwerp nauw verbonden te houden met functie en innovatie. Sandgren zou "nooit een mooie fauteuil maken die niet comfortabel zit" - legt hij uit.

Website van Hans Sandgren Jakobsen


Merken