• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Laura Polinoro (LPWK)


Laura Polinoro

Laura Polinoro, geboren in Bergamo, studeerde af in Kunst en Communicatie aan de DAMS in Bologna. Ze werkte een tijdje in de hedendaagse dans, begeleidde kunstenaars en coördineerde kostuums en decors. Daarna werd ze onderzoeker aan de Domus Academie.

Laura Polinoro was vanaf 1990 leider van het Alessi Study Centre ("CSA") en werkte als meta projectontwerper en art director. Dankzij haar is Alessi doorgedrongen tot nieuwe en onbekende gebieden. De collectie "Family Follow Fiction", het project "Creoolse Memory Container" en het project "Biologisch" zijn enkele van de belangrijkste projecten waaraan zij in het kader van de CSA heeft gewerkt. (Deze projecten waren de oorsprong van vele andere objecten die nu deel uitmaken van de designcollecties van het MOMA in New York, het Groningse Museum in Groningen, het MAL in Frankfurt, het Museu d'Arts Décoratifs de Barcelona en het Museum für Gestaltung in Zürich).

Na de ontbinding van de CSA in 2000 richtte ze de "Laura Polinoro Workshop" op, waar ze samen met talloze andere ontwerpers workshops organiseerde om bedrijven te adviseren over innovatief productontwerp. De werkplaatsprojecten die in productie gaan krijgen de initialen "LPWK".

Website van Laura Polinoro (LPWK)