• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Foersom & Hiort-Lorenzen


Foersom & Hiort-Lorenzen

Deense meubelen met een lange levensduur

Foersom & Hiort-Lorenzen is een ontwerpbureau in Kopenhagen dat gespecialiseerd is in meubel- en productontwerp. Het leidende idee is om duurzame waarden te creëren die de gezonde ontwikkeling van mensen en hun omgeving dienen.

De twee oprichters van het bedrijf Johannes Foersom en Peter Hiort-Lorenzen noemen "kennis en innovatie" de basismiddelen van hun werk. Hierdoor heeft de studio sinds de jaren zeventig talloze topontwerpprijzen gewonnen en zijn de ontwerpen van de Denen zelfs doorgedrongen tot het Museum of Modern Art in New York.

Foersom & Hiort-Lorenzen benadert hun werk op een holistische manier. Bij het maken van hun ontwerpen houden de twee ontwerpers zich dus altijd bezig met het concrete productieproces waarin het vervaardigd moet worden. In tegenstelling tot veel andere ontwerpers ontwikkelen de twee Denen hun producten in het 1-op-1 formaat dat ze later zullen hebben. Dit betekent dat zij, in tegenstelling tot veel andere ontwerpers, niet bezwijken voor het gevaar dat zij hun gevoel voor proportie verliezen in een wereld van digitaal gecreëerde ontwerpen.

Website van Foersom & Hiort-Lorenzen


Merken