• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ontwerper Erik Bagger


Erik Bagger

Erik Bagger (1949) is van oorsprong goudsmid van beroep. Na het afronden van zijn leertijd was hij in dienst bij Georg Jensen, waar hij tot aan het moment dat hij zelfstandig ondernemer werd. Als goudsmid verwierf Erik Bagger een scherp gevoel voor detail, wat ook vandaag de dag nog steeds kenmerkend is voor zijn ontwerpen. Tegelijkertijd heeft hij geleerd dat het mogelijk is om een reeks verschillende materialen in één geheel te combineren.

Een bezoek aan de VS was de reden dat Erik Bagger in 1987 besloot om freelance ontwerper te worden, toen hij zijn eigen bedrijfErik Bagger oprichtte. Maar het was ook omdat hij de eindeloze mogelijkheden van de combinatie van staal, plastic en rubber kon zien. En iets dat typisch "erik bagger" is, was dat hij ook de humor in het gebruik van deze materialen kon zien. Sommigen, en misschien wel de meerderheid van de mensen, zien rubber, plastic en staal als symbolen van een koude en geïndustrialiseerde wereld. Maar wanneer deze materialen door de handen van Erik Bagger zijn gekomen, ontstaat er een warm en gebruiksvriendelijk product, met een "sparkle in the eye".

Erik Bagger stelt de volgende eisen aan het ontwerp: Maximale waarde in het ontwerp, maximale kwaliteit en maximale functionaliteit. Alleen producten die aan deze voorwaarden voldoen, dragen de naam Erik Bagger.


Merken