• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Antonio Citterio


Antonio Citterio

Antonio Citterio werd geboren in 1950 in Meda, Italië. Hij maakte veel ontwerpopdrachten, voor bedrijven als B&B Italia, Kartell en Vitra, wat voor sensatie zorgde.

Antonio Citterio studeerde af in de architectuur aan de Polytechnische Universiteit van Milaan en opende zijn studio in 1972, waar hij zijn bedrijf in architectuur en interieurontwerp startte. Tussen 1987 en 1996 werkte hij in samenwerking met Terry Dwan en samen creëerden zij gebouwen in Europa en Japan. Een van zijn belangrijkste werken: de restyling van een blok in het historische centrum van Seregno, het hoofdkantoor van Esprit in Amsterdam, Antwerpen en Milaan, industriële installaties voor Vitra in Duitsland en voor Antonio Fusco in Milaan.

AC4 Bürostuhl für VitraIn 1999 werd "Antonio Citterio and Partners" opgericht door Citterio en Patricia Viel, een multidisciplinaire praktijk voor architectonisch ontwerp, industrieel ontwerp en grafische vormgeving. Het bedrijf ontwikkelt projecten voor wooncomplexen, appartementencomplexen, hotels, handelscentra, industrieterreinen, herstructurering van openbare gebouwen, planning van werkplekken, kantoren en showrooms; het is ook actief op het gebied van bedrijfscommunicatie - het uitvoeren van corporate image projecten, inrichting, grafische vormgeving. Vanaf januari 2007 is het bedrijf UNI EN ISO 9001:2000 gecertificeerd.

Op het gebied van industrieel ontwerp werkt Antonio Citterio voor Italiaanse en buitenlandse bedrijven zoals Ansorg, Arclinea, Axor-Hansgrohe, Aubrilam, B&Italia, Flexform, Flos, Fusital, Guzzini, Iittala, Inda, Kartell, Maxalto, Sanitec Group - Pozzi Ginori, Simon Urmet, Technogym, Tre Più, Vitra.

In 2000 werd het nieuwe hoofdkantoor geopend in Milaan, Via Cerva 4, en in mei van datzelfde jaar werden nieuwe kantoren geopend in Hamburg, 75b Wrangelstrasse. In 2002 werd de bouw van het gebouw waar het hoofdkantoor van de Edel Company is gevestigd, langs de Elba rivier, voltooid, evenals een kantoorgebouw in Neuerwall, twee constructies voor kantoren en textielproductie in Legnano en Lecco en het hoofdkantoor van het CR&S Centre aangevuld met showroom en kantoren voor B&Italia in Novedrate.

Gebäude in der Hamburger Hafencity von Antonio CitterioTussen 2003 en 2004 werd een corporate image-project voor De Beers (Londen en Tokio) uitgevoerd en in mei 2004 werd het Bulgari Hotel in Milaan ingehuldigd, het eerste van een keten van luxe hotels die bekend staat als "Bulgari Hotels and Resorts". In 2005 werd de herstructurering van het historische stadhuis van Clusone, het project voor het hoofdkantoor en de kwekerij van het geneesmiddelenbedrijf GlaxoSmithKline in Verona, het project voor een advocatenkantoor in Sondrio, Italië, afgerond; aan dit project werden twee projecten voor privéwoningen toegevoegd, één in Basel, Zwitserland, het andere in Sardinië, Italië en de sieraden De Beers in Los Angeles.

In 2004: project in samenwerking met andere architecten om het historische centrum van Fiera Milano te veranderen in een nieuw stedelijk centrum; project voor de bouw van de "Brooktorhafen"-brug in de nieuwe wijk "Hafencity" in Hamburg; project voor de uitbreiding van een nieuw multifunctioneel schoolgebouw en een kleuterschool voor de Deutsche School in Milaan. In hetzelfde jaar won hij samen met andere architecten de wedstrijd voor de functionele inrichting, het straatmeubilair en de beveiligingssystemen van Molo Guardiano sud / Marina di Ravenna, die werd gepresenteerd ter gelegenheid van de 9e Internationale Architectuurtentoonstelling van de Biënnale van Venetië, afdeling "Steden op het water".

Kelvin Leuchte von FlosIn 2004 lanceerde uitgeverij Electa de monografie "Antonio Citterio Industrial design". In 2005 wonnen Antonio Citterio en Partners de wedstrijd voor het project van een hotel in het district Hafencity in Hamburg en ontvingen de 2e prijs op de internationale ontwerpwedstrijd voor de hotelfaciliteiten in het nieuwe beursterrein van Rho-Pero. In hetzelfde jaar ontvangt het Neumühlen project de 2e prijs van de Hamburgse Architektur Preis en een speciale vermelding van de Deutscher Architektur Preis. Nog in 2005, geschreven door Luigi Prestinenza Pugliesi en gepubliceerd door Edilstampa, is de monografie "Antonio Citterio" uitgegeven. In hetzelfde jaar ontving hij de 2e prijs op de ontwerpwedstrijd voor Parco Levante Cesenatico en wint hij de internationale architectuurwedstrijd voor de renovatie van het Ferrante Aporti-gebouw (voormalig Italiaans postkantoor) in Milaan.

Vanaf 2006 is Antonio Citterio hoogleraar aan de Accademia di Architettura dell'Università della Svizzera Italiana en vanaf 2007 is hij lid van de Italiaanse Design Council. In 2007 ontving hij de "Royal Designer for Industry" award van de "Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures & Commerce" in Londen.


Merken